13 de març de 2019. Comencem a les 19:20 h.
1. Contacte amb els partits
- Es recorden els partits amb qui ja s’han fet les reunions.
- Els encarregats del tema escolliran entre les dates que ofereix un altre partit.
- Davant les dificultats per contactar altres partits, es demanaran contactes a la gent de la illa del carrer Astúries, que s’han reunit amb tots els partits i deuen tenir contactes.
- Es declina la invitació d’un partit a participar en una acte de campanya electoral on volen donar veu a diverses lluites del barri per evitar entrar en la competició partidista.
2. Ronda de comissions
- Activitats:
- Dissabte 16 de març: “mercadillo” amb vermut a benefici de la causa. Muntarem barra.
- Diumenge 24 de març: nova sessió de l’espai poètic La Gla. Muntarem barra.
- Diumenge 31 de març: Festa de la Primavera. Falta concretar-ne el format; muntarem barra.
- Hi haurà un concert dels Iaioflautes un dia per determinar.
- Algú proposa fer alguna activitat reivindicativa el cap de setmana d’abans de la votació del plenari de l’Ajuntament sobre l’expropiació de les casetes. L’assemblea hi està a favor.
- Mural a Manrique de Lara: proposta partir d’una recepta de Maria Jové, una senyora que havia viscut a les casetes. Se’n qüestiona la pertinència i es decideix demanar més informació; s’estableix un grup de treball que estudiarà les diferents possibilitats i les portarà a l’assemblea.
- Algú proposa penjar pancartes i banderoles al carrer Encarnació per fer visible les nostres reivindicacions. L’assemblea hi està a favor. S’estableix un grup de treball que ho seguirà.
- Comunicació:
- S’ha actualitzat el recull de premsa; s’han fet xapes i també s’estamparan bosses.
- Patrimoni Natural:
- Dilluns 18 de març a les 18.00 hores: reunió del Consell de Sostenibilitat del Districte de Gràcia a l’Aula Ambiental Bosc Turull (Passeig de Turull, 2). És oberta al públic. Membres de la comissió hi assistiran per plantejar qüestions sobre la cura i el manteniment del jardí de les casetes d’Encarnació.
- Recordatori de la necessitat de cures i manteniment de l’alzina i la resta del jardí i del compromís de l’Ajuntament a fer-ho per mitjà de Parcs i Jardins. Cal insistir. Preocupació per la vegetació sota la runa al pati del número disset.
3. Reunió amb l’Ajuntament
La comissió de Patrimoni Arquitectònic explica la reunió amb l’Ajuntament i les respostes a les inquietuds de Patrimoni Natural (dificultat de tenir cura de l’alzina i el jardí sense poder accedir-hi, permís per enretirar la runa, catalogació de l’alzina al plenari, paralització de les obres més enllà de l’estricta consolidació). Patrimoni Arquitectònic ha presentat un estudi que defensa la conservació de les casetes, especialment quant a la seva volumetria.
Es produeix un debat entre els qui prioritzen l’espai verd i els qui no veuen problema en ampliar, dins d’uns límits, la superfície construïda per encabir equipament i habitatge.
4. Legal
- La comissió de Legal explica que, quant al manteniment i la cura de l’alzina, és l’Ajuntament qui ha d’obligar la propietat a prendre les mesures necessàries. Des del moment que l’alzina està en procés de catalogació, l’Ajuntament ha de d’ocupar-se’n com si ja estigués catalogada. El precinte judicial que hi ha ara a les portes de la finca no eximeix la propietat de tenir cura de l’alzina ni l’Ajuntament d’exigir-li que la tingui.
5. Altres
- Algú proposa que d’ara endavant es determini un dia fix a la setmana per fer les assemblees. En principi l’assemblea hi està d’acord. Es determina que això s’acabarà de decidir en la propera assemblea, en l’ordre del dia de la qual hi haurà un punt específic per parlar-ne.
Es convoca la propera assemblea el proper